Personvernerklæring

Behandling av personopplysninger i AF Gruppen

Opplysninger som du oppgir til AF Gruppen når du fyller ut skjemaer på dette nettstedet, som for eksempel navn og epost, er nødvendige for at vi skal kunne håndtere din deltakelse i konkurransen. Det er etablert sikkerhetsprosedyrer for å beskytte dine personopplysninger mot utilsiktet tilgang og bruk. Vi jobber for at du alltid skal kunne føle deg trygg når du oppgir personopplysninger til oss. Nedenfor finner du derfor informasjon om personopplysninger som samles inn, hvorfor vi gjør dette og dine rettigheter knyttet til behandlingen av opplysningene.

AF Gruppen består av en rekke selskaper med AF Gruppen ASA (org. nummer: 938 702 675) som øverste selskap i konsernet. Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er det enkelte selskap (juridiske enhet). AF Gruppen ASA forvalter det øverste ansvaret.

Du kan i alle sammenhenger kontakte AF Gruppen sentralt i tilknytning til behandling av personopplysninger:

Adresse: AF Gruppen Norge AS
Innspurten 15, 0663 Oslo
E-post: personvern@afgruppen.no
Telefon: 22 89 11 00
Organisasjonsnr.: 938 333 572
Personvernansvarlig konsern Karin Engen

I. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til de formål du har akseptert i forbindelse med konkurransen. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:

a) Administrasjon av opplysninger som du oppgir på nettstedet for at vi skal kunne kommunisere med deg og vise de til enhver tid gjeldene konkurransestegene gjennom konkurransen. Dette er: Navn, e-postadresse samt informasjon om ditt studiested. Behandlingen skjer på grunnlag av en avtale med deg.

b) For å få informasjon om bruk av våre nettsider benytter vi informasjonskapsler (cookies). Du kan lese mer om hvilke informasjonskapsler vi benytter i avsnitt VI Informasjonskapsler. Vi behandler personopplysninger på grunnlag av en interesseavveining. Vi gjør dette for å tilpasse nettsiden til våre brukere. Vi ivaretar imidlertid personvernet ditt ved at vi kun bruker opplysningene til statistikk og til gjennomføring av konkurransen. Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

AF Gruppen bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. All behandling av personopplysninger som vi foretar skjer innenfor EU/EØS-området.

II. Lagringstid

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Personopplysninger vi behandler slettes når konkurransen er avsluttet.

III. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du har videre rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no.

For å ta i bruk dine rettigheter må du kontakte oss på e-post gjennom ovennevnte e-postadresse, eller ved vanlig post. Vi vil svare på din henvendelse så fort som mulig, og senest innen 30 dager.

Du kan slette personopplysninger du har oppgitt i forbindelse med konkurransen ved å ta kontakt med oss på ovennevnte e-postadresse.

IV. Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her, eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, kan du kontakte Datatilsynet. Se informasjon på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

V. Endringer

Ved endringer av våre tjenester eller i personopplysningsregelverket, vil vi dersom vi har dine kontaktopplysninger gjøre deg oppmerksom på dette. Oppdatert informasjon vil finnes på denne siden.

VI. Informasjonskapsler

Når du bruker nettstedet vårt, afkollektivet.no, kan noe informasjon bli lagret på din datamaskin i form av en informasjonskapsel som ofte kalles en «cookie». En cookie er en liten tekstfil som overføres fra nettstedet til harddisken eller nettleseren din. Denne gir oss opplysninger om når og hvor lenge du var inne på våre nettsider, hvilke sider du leste samt hvilken nettside du besøkte før du kom til vårt nettsted. Vi kan også se hvilken Internett-leverandør og hvilken nettleser du benytter, og om du besøker vårt nettsted med bruk av datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett. Vi bruker denne informasjonen til å tilpasse innholdet så det bedre svarer til dine forventninger og for at din deltakelse i konkurransen på afkollektivet.no skal oppleves best mulig for deg.

Vi bruker fire ulike typer informasjonskapsler på nettstedet vårt.

a) Nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er helt nødvendige for at sidene på nettstedet skal fungere ordentlig. Uten disse informasjonskapslene, kan vi ikke garantere at du greier å navigere deg rundt på nettstedet, lagre din oppgavefremgang og andre tjenester, logge deg inn på profilen din eller foreta endringer i din profil.

b) Funksjonalitetskapsler

Disse informasjonskapslene husker valg du foretar på nettstedet vårt, for å øke brukervennligheten.

c) Ytelseskapsler

Disse informasjonskapslene hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker sidene våre. Denne informasjonen bruker vi til å forbedre nettstedet vårt, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse. Disse informasjonskapslene er ikke knyttet til noen av personopplysningene dine.

d) Annonsekapsler

Vi bruker kapsler for å kunne gi deg relevant informasjon i sosiale medier (som Facebook).

Samtykke til bruk av informasjonskapsler

Når du besøker afkollektivet.no samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler.

Endre eller blokkere informasjonskapsler

Dersom du ønsker å foreta endringer eller skru av informasjonskapslene, kan du endre innstillingene i nettleseren din slik at den blokkerer alle eller utvalgte informasjonskapsler. For å finne ut hvordan du gjør dette, kan du lese hjelpesidene i nettleseren din eller besøke aboutcookies.org. Hvis du velger å gjøre dette, kan vi ikke garantere at nettstedet vårt vil fungere slik det skal, og vi kan ikke holdes ansvarlige dersom det oppstår feil.

Følgende informasjonskapsler benyttes

  • _gid – Google Analytics for å spore hvordan våre brukere benytter seg av nettstedet. Dataen er ikke personlig identifiserbar og brukes til forbedring av nettstedet.
  • _ga – Google Analytics for å spore hvordan våre brukere benytter seg av nettstedet. Dataen er ikke personlig identifiserbar og brukes til forbedring av nettstedet.
  • _gat_gtag – Google bruker informasjonen til å skille mellom brukere.
  • _fbp – Facebook pixel for å gi deg relevante annonser fra AF Gruppen og AF-kollektivet.